Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 juni 2024 | 16:55

Bethesda kommer inte stressa fram "Fallout 5"

Bethesda Game Studios arbetar just nu på "The Elder Scrolls VI", så ett nytt "Fallout"-spel kan dröja, menar regissören Todd Howard.
Efter framgångarna med Amazon Prime Video-serien "Fallout" som är baserad på spelen med samma namn, som lockade 65 miljoner tittare på kort tid, är det inte så konstigt att både fans och Xbox som äger spelstudion Bethesda suktar efter ett nytt spel.
 
I uppgifter till The Xbox Two Podcast ska Xbox nämligen vilja släppa nästa spel i serien så snart som möjligt, för att dra nytt av den förnyade populariteten.  
 
Spelregissören Todd Howard på Bethesda Game Studios menar dock att de inte kommer stressa fram nästa stora "Fallout"-spel, för att spelet ska kännas "rätt".
 
- Jag förstår helt och hållet begäret efter ett nytt "Fallout"-spel, men de här sakerna tar tid. Jag tror inte att det är en dålig sak att folk får längta efter något heller. Vi vill bara få det rätt och se till att allt vi gör i en franchise, oavsett om det är "The Elder Scrolls" eller "Fallout", att det blir meningsfulla upplevelser för de som älskar dem lika mycket som vi gör. Vi har inte bråttom, säger han i en intervju på YouTube-kanalen MrMattyPlays.
 
 
I slutet av förra året släppte Bethesda Game Studios spelet "Starfield", som fick blandade betyg (4 av 5 hos MovieZine).
 
Nu fokuserar studion istället på "The Elder Scrolls 6" som fortfarande inte har något lanseringsdatum, vilket troligtvis innebär att uppföljaren till "Fallout 4" från 2015 kan dröja några år till.
 
- Jag kan så klart inte prata om det vi jobbar med just nu. Jag gillar att hålla inne på sånt här så länge som möjligt och föredrar att utannonsera ett spel och släppa det så nära inpå som möjligt, fortsätter Todd Howard.
 
Han har tidigare nämnt att studion letar efter lösningar för att släppa spel med kortare mellanrum och att de inte utesluter att samarbeta med externa studior i framtiden. Om det innebär att "Fallout 5" eller något annat i serien är under utveckling av några andra än Bethesda Game Studios, återstår att se.
 
Är du peppad på ett nytt "Fallout"-spel efter tv-serien?
| 18 juni 2024 16:55 |