Film

Skribent

Andreas Samuelson

18 juni 2024 | 16:00

Sågade skräckisen blev en otippad succé på bio - nu finns den digitalt

Kritiker var inte imponerade av rysaren om kort som släpper lös en ond kraft. Men publiken flockade till filmen och nu finns den digitalt.
Biopubliken fortsätter att markera skräckfilmen som en lukrativ genre och senaste tillskottet ”Tarot” skördar nu framgångar i biljettkassorna. Filmen släpptes tidigt i maj samtidigt som floppen ”The Fall Guy” och förväntades dra in 5-6 miljoner dollar under premiärhelgen.
 
Den gick dock bättre än väntat och drog in 6,3 miljoner totalt första helgen. Nu är filmens intäkter uppe i totalt 45 miljoner globalt. Ett väldigt bra resultat med tanke på att filmens budget var ynka åtta miljoner.
 
Detta trots att kritikerna nästan unisont sågat filmen och bland annat kallat den ”tom och ytlig”, ”instabil och förutsägbar” och en ”ineffektiv, skamlös kopia av massor av andra ’vänner gör misstag och förföljs av mördare en efter en’-filmer”.
 
Det är även värt att nämna att filmen inte kommer från Blumhouse, som vanligtvis regerar skräckhitsen på biograferna. Denna är producerad av Screen Gems, som senast medproducerade ”Insidious: The Red Door” med Blumhouse samt en annan sågad, kommersiell framgång ”The Pope's Exorcist”.
 
Filmen hade biopremiär 3 maj och släpptes digitalt 17 juni. Den är regisserad av långfilmsdebuterande duon Spenser Cohen och Anna Halberg, och ingen blir förvånad om de snart börjar jobba på en uppföljare...
 
Se trailern till filmen nedan:
 
 
Har du sett ”Tarot” och vad tyckte du?
| 18 juni 2024 16:00 |