Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 juni 2024 | 19:00

"Beyond Good & Evil 2" visar första livstecknet på 7 år

Det verkar faktiskt som att Ubisoft-spelet som varit under utveckling sedan 2008 kan bli verklighet.
Häromdagen fick vi veta att den älskade klassikern "Beyond Good & Evil" av Ubisoft från 2003 får en remaster, vilket fått många att hoppas på att den otroligt långsamt utvecklade uppföljaren ska vara på gång.
 
"Beyond Good & Evil 2" visades redan för första gången 2008, men det var inte förrän 2018 vi såg det igen – då som en prequel istället för en uppföljare. Inget släppdatum utannonserades.
 
Sedan dess har det återigen varit väldigt tyst, men i samband med lanseringen av remastern av det första spelet har Ubisoft äntligen visat att tvåan faktiskt finns. I den nya utgåvan av originalet kommer det nämligen finnas ett nytt uppdrag där vi får veta mer om huvudpersonen Jades barndom.
 
- Det här exklusiva nya uppdraget avslöjar mer om kopplingen till "Beyond Good & Evil 2", vilket visar att Ubisoft fortfarande bryr sig om franchisen, skriver de.
 
"Beyond Good & Evil” utspelar sig på en annan planet och handlar om äventyraren Jade som är en granskande journalist, som med sin bästa vän och grisen Pey'j avslöjar en konspiration om utomjordingar.
 
För några år sedan berättade även Ubisoft att de jobbar på en film baserad på franchisen tillsammans med Netflix.
 
"Beyond Good & Evil 2" är spelet med den längsta utvecklingstiden genom tiderna. Det har även framkommit att studion Ubisoft Montpellier har fått anklagelser om dåliga arbetsförhållanden och utbrändhet bland anställda. 
 
| 22 juni 2024 19:00 |