Film

Skribent

MovieZine

9 september 2024 | 18:00

Håkan Nesser-thriller klar för biopremiär i december

Nu släpps den officiella postern för ”Levande och döda i Winsford” med Mirja Turestedt i huvudrollen.
Den 13 december har ”Levande och döda i Winsford” svensk biopremiär. Filmen beskrivs som "en psykologisk thriller om att försöka börja om på nytt, att slå sig loss och göra upp med sitt förflutna". Den är baserad på Håkan Nessers prisbelönta roman med samma namn.
 
Maria behöver fly från sitt gamla liv. En kväll anländer hon till byn Winsford på Exmoor i sydvästra England och bosätter sig med sin hund i ett ensligt beläget hus uppe på heden. Varför hon var tvungen att fly är oklart men hennes förflutna reds sakta ut. Vad har hänt med hennes man? Vem var han egentligen och vad var det han var anklagad för? Är det någon som letar efter henne? 
 
I rollen som Maria ser vi Mirja Turestedt ("Barracuda Queens") och i övriga roller ser vi Thomas W. Gabrielsson, Ia Langhammer och Sven Ahlström, med flera.
 
För regi står långfilmsdebuterande Caroline Ingvarsson, fotograf är Michal Dymek ("EO") och originalmusiken är skriven av Martin Dirkov ("Holy Spider", "Gräns"). ”Levande och döda i Winsford” var utvald till Göteborgs Filmfestival i år och har sedan dess visats på flertalet filmfestivaler runt om i världen.
 
| 9 september 2024 18:00 |