Film

Skribent

Andreas Samuelson

10 september 2024 | 20:00

Bisarra kroppsbyten i trailern till ”färgstark, frenetisk och kolsvart skräckkomedi”

Glöm ”Freaky Friday 2” - i ”It’s What’s Inside” är det en hel grupp med vänner som via ett mystisk spel byter kroppar. Se trailern här.
Kroppsbyten har ofta varit populärt inom komedigenren, från 1980-talets många varianter till ”Freaky Friday” som nu snart får en uppföljare. Med 2020 års ”Freaky” fick premissen dock plats i skräckens värld och nu kommer nästa bidrag, ”It’s What’s Inside”.
 
Här samlas en grupp vänner för att festa dagen innan ett bröllop och en av gästerna (David Thompson, ”Fear Street Part One: 1994”) föreslår att de ska spela ett mystiskt spel. Efter att ha anslutit elektroder till sina tinningar byter gruppen kroppar med varandra och snart förvandlas spelet till en mardröm.
 
Långfilmsdebuterande Greg Jardin har skrivit och regisserat. I andra roller medverkar Brittany O’Grady (”White Lotus”), James Morosini (”Sex Lives of College Girls”), Alycia Debnam-Carey (” Fear the Walking Dead”), Devon Terrell (”Cursed”), Gavin Leatherwood (”Chilling Adventures of Sabrina”), Reina Hardesty (”The Flash”) och Nina Bloomgarden (”The Idea of You”).
 
- Det centrala temat som jag hela tiden återkom till kretsar verkligen kring artificiell intimitet, det vill säga hur vi alla har blivit beroende av skärmar för inte bara vårt självvärde, utan för vår allmänna känsla av hur vi får kontakt med varandra på en romantisk nivå. Så i det här fallet fokuserar vi på en relation i kris, där båda medlemmarna i relationen har konsumerat så mycket online, att de var och en har problem med att relatera till varandra eftersom deras kollektiva värderingar har blivit så skeva, säger Jardin i en intervju med Entertainment Weekly.
 
Filmen hade premiär på Sundance Film Festival i januari innan Netflix köpte rättigheterna för 17 miljoner dollar, den största affären på årets upplaga av festivalen. Filmen har fått övervägande god kritik och kallas bland annat ”högljudd, färgstark, frenetisk och kolsvart skräckkomedi” (indieWire),  ”snyggt filmad, vasst klippt och fräckt spelad” (Variety) och ”ett snurrigt pussel som belönar genom mättade färger, detaljerat visuell berättelse och en vanvördigt komisk ton” (Bloody Disgusting).
 
”It’s What’s Inside” har premiär på Netflix den 4 oktober.
 
Se trailern nedan:
 
| 10 september 2024 20:00 |