Spel

Skribent

Viktor Eriksson

16 augusti 2024 | 21:00

“Black Myth: Wukong” är apbra – får fina betyg av kritikerna

Det kinesiska actionrollspelet hyllas för sina boss-strider, men flera känner samtidigt att det brister utanför dessa.
Nu har de första recensionerna släppts för det hajpade kinesiska actionrollspelet “Black Myth: Wukong” och det är överlag klart positiva. I skrivande stund har betygssammanfattningssajten Metacritic samlat in 48 professionella recensioner som sammanlagt givit spelet 82 av 100 i betyg.
 
“”Black Myth: Wukong” levererar häpnadsväckande strider, enastående produktionskvalitet och oförglömliga bossfighter. Dess få egenheter hindrar det inte från att vara ett av de bästa spelen i genren på senare tid”, skriver GamingBolt och delar ut maxbetyg 10 av 10.
 
“”Black Myth: Wukong” imponerar med en rad spännande boss-strider mot en samling av kinesisk mytologis mäktigaste varelser, men momenten däremellan är en besvikelse”, skriver Gamespot och delar istället ut betyget 8 av 10.
 
TheSithAxis är en av de som inte är fullt så imponerad av spelet. Publikationen nöjer sig med att ge spelet 6 av 10 i betyg och skriver att:
 

“”Black Myth: Wukong” är ett fantastiskt spel att titta på, men utforskningen saknas och striderna är mestadels helt okej. Det är bara lite oinspirerande, och det är inte ett spel som jag förväntar mig att komma ihåg någon längre tid nu när jag är klar med det.”
 
“Black Myth: Wukong” släpps den 20 augusti till Playstation 5 och Windows. Det är värt att påpeka är att samtliga recensioner av spelet än så länge varit av PC-versionen. Spelet ska även få en Xbox Series X/S-version någon gång men just nu är det oklart när den släpps. 
 
| 16 augusti 2024 21:00 |