Serie

Skribent

MovieZine

5 september 2024 | 10:15

Bottenbetyg till Nicole Kidmans nya crime-serie: "Sömnigt och plastigt"

Om du hade hoppats på en ny "Big Little Lies"... så är inte "Det perfekta paret" serien för dig.
Netflix har just släppt den nya miniserien "Det perfekta paret", som lockar med en mordgåta i överklassmiljö. Samma dag som det förmögna paret Winburys son ska gifta sig hittas en av bröllopsgästerna död. Det saknas inte misstänkta på gästlistan, frågan är vem är den skyldige?
 
Det är bäddat för en klassisk whodunnit, och här saknas inte kompetenta namn. Nicole Kidman spelar rik deckarförfattare och leder en ensemble där Liev Schreiber, Dakota Fanning och Eve Hewson ingår. För regin står danska Susanne Bier, inte minst känd för Netflix rysarsuccé "Bird Box" och hyllade thrillerserien "The Undoing" (även den med Kidman i en huvudroll).
 
Men MovieZines recensent blev inte det minsta imponerad. Katarina Emgård delar ut en 1:a i betyg till "ett plastigt krimdrama i överklassmiljö (...) sömnigt och intetsägande. Det är som om manusförfattaren själv tröttnat på berättelsen innan hon skrivit klart den."
 
Andra recensioner har gett serien blandade betyg. Brittiska Independent delar ut 2/5 stjärnor och skriver: "Vad som kunde ha varit en bitande satir är lika dumt som det är derivat".
 
"Stjärnspäckat men också melodramatiskt, ytligt och förutsägbart" skriver AV Club i sin recension.
 
"Förstklassigt skräp", skriver The Telegraph med 3/5 stjärnor i betyg.
 
Collider skriver att serien "levererar saftig spänning och skarp satir med fantastiska prestationer men snubblar på mållinjen." Betyget blir 7/10.
 
The Guardian bjuder på 4/5 stjärnor med motiveringen att "det är ett läckert och löjligt bra mordmysterium".
 
Miniserien på sex avsnitt bygger på en roman av Elin Hilderbrand. "Det perfekta paret" finns nu att streama på Netflix
| 5 september 2024 10:15 |