Film

Skribent

Martin Persson

9 oktober 2024 | 16:00

Kristen filmstudio gör film med Jared Harris som visar ljuset för vilsen själ

Efter kontroversiella ”Sound of Freedom” är Angel Studios tillbaka med en film om religiösa hjältar.
Så kallade ”kristna filmer” har blivit något av en trend. Filmer som ”Jesus Revolution”, ”Journey to Bethlehem” och så klart “Sound of Freedom” blev alla snackisar, varav den sistnämnda blev en oväntad biosuccé med sin anspråkslösa budget, där man låtit tittarna finansiera den på ovanliga sätt och på så vis gjorde den till en av 2023 års största biosuccéer.
 
Nu är studion bakom just ”Sound of Freedom” tillbaka med ännu en livsomvälvande film. ”Brave The Dark” regisseras av Damian Harris och i huvudrollen står ingen mindre än hans bror och den hyllade skådespelaren Jared Harris
 
”Brave The Dark” beskrivs av Deadline som en ”verklighetsinspirerad berättelse om en lärare som vill hjälpa en elev som hamnat snett i livet”. Förutom Jared Harris syns Nicholas Hamilton i en av huvudrollerna.
 
Filmen kommer inte nödvändigtvis att ha en religiös inriktning, men lär i linje med studions övriga filmer bjuda på viss moral överensstämmer med mer konservativa kristna ideal.
 
Något premiärdatum för ”Brave The Dark” finns än så länge inte och det är ännu oklart om den kommer till Sverige. I USA går filmen upp på bio den 24 januari nästa år.
| 9 oktober 2024 16:00 |