Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 september 2024 | 13:00

Studion bakom "Sound of Freedom" samlar in 10 miljoner dollar till nya projekt

Angel Studios utmanar Hollywood - hoppas "sprida ljus" med trevligare filmer.
Trafficking-dramat "Sound of Freedom" blev en av förra årets mest omtalade filmer, och en otippad biosuccé i USA. Där spelade den in mer pengar än både senaste "Indiana Jones" och "Mission: Impossible".
 
Distributören Angel Studios, stärkta av framgångarna, har nu flera nya projekt på gång. Man har redan stöttat bibeldramat "His Only Son" och biopicen "Cabrini" med pengar, skriver Variety.
 
Med hjälp av crowdfunding (gräsrotsfinansiering) har man också lyckats samla in över 10 miljoner dollar till nya filmer och tv-serier. Nu är det upp till Angel Guild, ett community med 360 000 medlemmar världen över, att välja vilka projekt som ska få grönt ljus.
 
- I Hollywood sitter eliten i ett styrelserum och bestämmer vad världen ska se. Vi på Angel Studios tror att publiken vet bäst. Vi överväger inte ens en film innan Angel Guild har sagt sitt. Nu hoppas vi få communityt att växa till över en miljon medlemmar, säger medgrundaren till Angel Studios, Jeffrey Harmon.
 
Studion har blivit känd för filmer med kristet tema, och skriver själva på sin hemsida att man vill "sprida ljus" med positiva budskap.
| 5 september 2024 13:00 |