Film

Skribent

Alexander Svensson

9 oktober 2024 | 16:30

Hugo Weaving säger nej till mer "Sagan om ringen": "Har fått nog av det"

Hugo Weaving har inga planer på att reprisera sin ikoniska "Sagan om ringen"-karaktär i fler filmer.
De senaste månaderna har vi kunnat läsa om diverse skådespelare som är öppna för att återvända till Midgård när Andy Serkis nu börjat jobba på en ny “Sagan om ringen”-film med titeln “The Hunt for Gollum”. Ian McKellen (Gandalf), Viggo Mortensen (Aragorn) och Orlando Bloom (Legolas) har exempelvis alla uttryckt sig vara villiga att komma tillbaka. En som dock stänger dörren helt är Hugo Weaving, som spelar alvlorden Elrond. Han säger såhär till Gamesradar:
 
- Personligen så har jag fått nog av det. Det var underbart att vara i Nya Zeeland av och till under tio år. Sedan åkte jag tillbaka och jobbade med samma team på en film som hette “Mortal Engines” som skulle bli deras nästa stora franchise, men den dog direkt. Så jag har fått nog av Midgård, och jag tror inte att någon kommer be mig att göra det igen.
 
Han fortsätter med att poängtera att han blivit för gammal för att spela rollen:
 
- Elrond är odödlig, och jag åldras. Elrond är en av få karaktärer, jag tror att bara är tre eller fyra stycken, som är med i “Silmarillion”, “Sagan om ringen” och “The Hobbit”. Tillochmed när vi gick tillbaka och filmade om vissa delar av “Sagan om ringen” så var jag medveten om att jag var äldre än tidigare. Och att spela in “The Hobbit” började bli lite fånigt. Jag älskade att vara en del av den franchisen, men jag har absolut inte några planer eller någon vilja att att vara del av den längre.
 
Med andra ord: vill Andy Serkis ha med Elrond i “The Hunt for Gollum” får han sannolikt leta efter en ny skådespelare. Det hade inte blivit första gången som Elrond spelas av någon annan än Weaving: Robert Aramayo gör rollen med den äran i Prime Videos “Maktens ringar”.
| 9 oktober 2024 16:30 |