Film

Skribent

Alexander Svensson

17 juli 2024 | 22:10

Bröderna Russo aktuella för Marvel-comeback - kan regissera "Avengers 5"

Risken finns att de gör "Avengers 6" också, när de ändå håller på.
Marvel sitter i en klurig sits: nästa stora “Avengers”-film måste snart dra igång inspelningen om den ska bli klar i tid för den tilltänkta premiären 2026. Sedan Destin Daniel Cretton (“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”) hoppade av förra året saknar man nämligen en regissör. Diverse namn har varit uppe för diskussion, bland dem “Deadpool & Wolverine”-aktuella Shawn Levy, men nu ser det ut som att Marvel kanske går tillbaka till ett, eller snarare två, säkra kort.
 
Enligt The Hollywood Reporter så är bröderna Joe och Anthony Russo nämligen i förhandlingar om regissörsjobbet, inte bara för “Avengers 5” utan även för “Avengers 6”, som Marvel kanske hoppas att de ska slänga ihop av bara farten. Russobröderna regisserade som bekant både “Avengers: Infinity War” och “Avengers: Endgame”, så enorma superhjälterullar är något de har koll på.
 
Russobröderna regisserar Scarlett Johansson under produktionen av "Avengers: Infinity War".
 
Sedan de lämnade Marvel efter “Endgame” har Russobröderna bland annat regisserat actionäventyret “The Gray Man” med Ryan Gosling och Chris Evans, och kommande “The Electric State” med Millie Bobby Brown och Chris Pratt, som dessutom är baserad på en bok av svenske författaren Simon Stålenhag.
 
Att Marvel ringer Russobröderna är extra överraskande iochmed att det nyligen rapporterades att Marvel inte vill ha dem tillbaka. Marvel är tydligen oroade över brödernas tendens att spendera väl mycket pengar, men kanske har man bestämt sig för att ta risken - "Avengers"-filmer brukar vara säkra kort trots höga prislappar. 
 
 
Regissörsbrist är inte det enda problemet som "Avengers 5" står inför. Filmen har utöver regissören även tappat såväl huvudrollsinnehavare som titel: Jonathan Majors, som skulle vara filmens storskurk Kang fick sparken efter att han dömts för misshandel av sin flickvän, och filmen förlorade också sin tilltänkta titel, "The Kang Dynasty".
 
Huruvida Russobröderna återvänder till “Avengers” återstår att se, men förhoppningsvis kan vi få ett slutgiltigt besked under Marvels kommande jättepanel vid San Diego Comic-Con nästa helg.
| 17 juli 2024 22:10 |