Film

Skribent

Andreas Samuelson

17 juli 2024 | 22:30

Bildextra: Första titten på ”Rosemary’s Baby”-prequeln ”Apartment 7A” - gamla karaktärer återvänder

Snart kommer förhistorien till skräckklassikern från 1968 och nu får vi se de första bilderna från den kommande rysaren.
”Rosemary’s Baby” är tveklöst en av filmhistoriens mest klassiska skräckfilmer och försök till uppföljare och remakes har inte kommit i närheten av originalets mästerliga nivå. Nu kommer dock snart "Apartment 7A", en prequel som utspelas i samma hus som den gamla filmen. Filmen har redan fått fina recensioner och det blev i april klart att filmen får streamingpremiär i höst.
 
Natalie Erika James regisserar medan Michael Bay och John Krasinski är två av producenterna.
 
- När jag först blev kontaktad om projektet var jag väldigt tveksam. Jag skulle aldrig skriva på för att göra en nyinspelning av en så klassisk och betydelsefull film. Men det har varit en fröjd att få leka i världen som Ira Levins roman skapat och med karaktärerna. Jag antar att min motivation för att ta mig an det var att känna att det fanns en annan känslomässig resa att utforska och att göra det på ett sätt som snedställde genren lite, säger James till Vanity Fair.
 
Handlingen följer denna gång otursföljda dansaren Terry Gionoffrio (Julia Garner) som efter en skada drabbas av fattigdom och drogmissbruk. Hon blir snart inblandad i sina satanistiska grannars fuffens. Oscarsvinnaren Dianne Wiest har tagit över rollen som nyfikna granntanten Minnie Castevet, spelad i originalfilmen av Ruth Gordon, som fick en Oscar för rollen. Terry spelades av Angela Dorian i filmen från 1968 och mötte hastigt Rosemary innan hon avled av vad som ansågs vara självmord.
 
I andra roller ser vi Kevin McNally (”Pirates of the Caribbean”) som Minnies man Roman, Jim Sturgess som en framgångsrik Broadway-producent och Amy Leeson och Scott Hume spelar Rosemary och Guy Woodhouse, originalfilmens huvudpersoner som spelades av Mia Farrow och John Cassavetes.
 
Se bilder från filmen nedan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Apartment 7A” har amerikansk premiär på Paramount+ 27 september.
| 17 juli 2024 22:30 |