Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 oktober 2024 | 21:30

Bröderna Russo hyllar svensken som födde idén till storfilmen ”The Electric State”

Joe och Anthony Russo tog en paus från MCU för att dyka in i Simon Stålenhags dystopiska värld.
En drös med nya bilder från "The Electric State" har just släppts, ihop med några snaskiga citat om Netflix sjukt dyra sci-fi-äventyr.
 
Smit över till Vanity Fair om du vill läsa vad skådespelare som Chris Pratt och Millie Bobby Brown har att säga om sina roller. Men vi gillar framför allt att "Avengers: Endgame"-regissören Joe Russo passade på att hylla svenske Simon Stålenhag, mannen bakom den grafiska romanen som filmen baseras på.
 
- Bilderna var verkligen kraftfulla, och det kändes som en berättelse om trasiga familjer och trasiga människor som försöker hitta varandra i en trasig värld. Det resonerade med oss, som uppfostrar våra barn i en tekniktung värld, säger Joe Russo och tillägger:
 
- Det som Simon Stålenhag gjorde så bra var att han berättar om människor som använder teknologi för att avhumanisera sig själva, och om teknik som strävar efter att bli mänsklig. Vid vilken punkt korsas de, och vid vilken punkt blir tekniken mer mänsklig än människorna?
 
 
”The Electric State” utspelar i en slags alternativ värld, i en futuristisk dystopi (fast på 90-talet) efter att robotar har gjort revolt mot mänskligheten. Men det är ingen ”Terminator”-thriller, snarare beskrivs den som en ”fabel” och en gammeldags ”buddy-komedi” - där robotarna kan vara både knasiga och gulliga.
 

En hälsning till svenska tittare

 
Häromdagen fick även vi på MovieZine en exklusiv uppdatering från den andre brorsan, Anthony Russo, som säger att den ambitiösa filmen snart är färdigställd:
 
- Det är ett väldigt inspirerande material vi haft att arbeta med och vi är alla riktigt stolta över den här filmen. Vi håller precis på att göra klart det sista på den, vi har kanske en och en halv månad kvar innan allt är färdigt. Vi är riktigt peppade över att få visa upp den nu i början av nästa år. Och särskilt för de svenska tittarna!
 
"The Electric State" får streamingpremiär på Netflix tidigt 2025.
 
| 1 oktober 2024 21:30 |