Film

Skribent

Martin Persson

14 september 2024 | 12:00

”Constantine 2” går framåt – manuset är färdigt

Efter nästan 20 år börjar projektet äntligen komma någon vart. Keanu Reeves är tillbaka även denna gång.
Det har länge varit prat om en potentiell uppföljare till ”Constantine” från 2005, serietidningsfilmen om en demon spelad av Keanu Reeves som hjälper till att lösa brott.
 
Man har hela tiden insisterat på att filmen kommer att bli av och nu tycks den vara ett steg närmare att bli verklighet.
 
Manuset ska vara inlämnat, bekräftar filmens producenter. Även denna gång ser vi Keanu Reeves i huvudrollen och Francis Lawrence står för regin. J.J. Abrams kommer att producera filmen.
 
I en intervju med Comicbook.com berättar producenten Lorenzo di Bonaventura om känslorna som uppstod när han fick manuset:
 
- Manuset ligger i min mailbox nu, jag har inte vågat öppna det, lustigt nog. Jag vill att det ska vara så bra som möjligt. Förmodligen kommer jag att läsa det under de kommande dagarna när jag flyger.
 
Huruvida filmen lever upp till föregångaren (hur bra man nu tyckte den var skiljer sig) får tiden avgöra. Även innan manuset färdigställdes pågick flera möten mellan filmens producenter för att få en tydlig bild av vad man ville få ut av det, där Keanu Reeves själv deltog.
| 14 september 2024 12:00 |