Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 augusti 2024 | 12:00

Coppola ville inte att ”Megalopolis” skulle ses som woke

Regissören förklarar varför han jobbar med kontroversiella skådisar.
Francis Ford Coppola har redan skapat rubriker kring sin nya film ”Megalopolis”, inte alltid av rätt anledningar. Dels anklagades han för att ha tafsat på statister under inspelningen, dels var det den där trailern med påhittade kritikercitat
 
Nu berättar Coppola varför han väljer att jobba med skådisar som vissa skulle anse problematiska. I filmen medverkar bland andra Shia LaBeouf som blivit stämd av en ex-flickvän för övergrepp, och Jon Voight som är ökänd för sina högersympatier.
 
- Jag ville inte att filmen skulle ses som någon woke Hollywood-produktion som bara föreläser för publiken. Rollistan har skådespelare som varit cancelled vid något tillfälle. Det är människor som är väldigt konservativa eller politiskt aktiva. Men vi jobbar alla på samma film tillsammans, det tyckte jag var intressant, säger Coppola i en intervju.
 
85-årige Coppola blev både hyllad och sågad när ambitiösa ”Megalopolis” hade premiär i Cannes i våras. Budgeten på 120 miljoner dollar kommer ur regissörens egen ficka. Hur filmen tas emot på bio ska bli spännande att se - den 27 september landar den på svenska biodukar.
 
| 28 augusti 2024 12:00 |