Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 juli 2024 | 11:00

David Duchovny ville verkligen vara med i "Huset fullt" - men var för dålig

Tv-världen, och "Arkiv X", hade kunnat se väldigt annorlunda ut om David Duchovny hade varit bra på sitcoms.
Idag är David Duchovny ett välkänt namn, framför allt berömd för rollen som Fox Mulder i scifi-serien "Arkiv X". Men det var inte alltid så.
 
Vid en intervju i podcasten "Fail Better" (som Variety har lyssnat på), pratade Duchovny om livet i början av karriären. Då trodde skådespelaren att komediserier var vägen till genombrott i Hollywood, och gjorde massvis med provspelningar för diverse sitcoms. För vissa gjorde han till och med flera:
 
- Jag provspelade för alla tre rollerna i "Huset fullt". Först testade de mig för, tror jag, pappan. Och sedan testade de mig för Stamos karaktär. Och sedan testade de mig för den andra killen. Jag tänkte: "Jag måste få en av de här, det kommer att förändra mitt liv".
 
Men inte blev det tredje rollen gillt, den gången. Med tiden insåg Duchovny dock att den typen av skådespeleri inte passade honom alls.
 
Och som tur är tog karriären fart till slut, och även efter "Arkiv X" har han fortsatt jobba. I år är David Duchovny aktuell i miniserien "The Sympathizer" och indiedramat "Adam the First".
 

Läs också: David Duchovny om sina fem favoritögonblick i "Californication"

 
| 12 juli 2024 11:00 |