Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 juli 2024 | 06:00

Deadpool mötte Wolverine redan för 15 år sedan - i en sågad "X-Men"-film

"En riktigt sopig film", säger Ryan Reynolds om sin "X-Men"-debut.
I sommar ser många fram emot mötet mellan Deadpool och Wolverine, två älskade antihjältar, i MCU:s nästa stora actionäventyr.
 
Det här blir den tredje filmen om Deadpool och den femtielfte om Wolverine, med Ryan Reynolds och Hugh Jackman tillbaka i sina ikoniska roller. Man kan ju undra hur de idag ser på filmen som sammanförde dem för första gången? Wolverine har ju redan besegrat Deadpool en gång, i 2009 års "X-Men"-prequel om Wolverine. En film båda nog vill glömma.
 
- Han var en av de första filmstjärnorna jag jobbade med, på en total skräpfilm som hette "X-Men Origins: Wolverine", sa Ryan Reynolds (skämtsamt?) vid en Q&A med Variety närvarande.
 
Reynolds har länge velat spela Wade Wilson aka Deadpool, en av hans favoritkaraktärer i Marvels universum. Men den första filmen blev allt annat än den rappkäftade och våldsamma rollfiguren vi lärt känna på senare år.
 
- Det var fel version av Deadpool. Han är ju "merc with a mouth" och de sydde igen hans mun. Hollywood är så logiskt, skrattar han i en tidigare intervju med EW. Jag fick skriva mina egna repliker till början av filmen. Det var kul. Men mot slutet ändrade de honom helt.
 
Se scenerna ur "X-Men Origins: Wolverine" här nedan.
 
| 2 juli 2024 06:00 |