Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

13 juli 2024 | 16:00

"Deadpool & Wolverine"-regissören: "Inte mitt jobb att rädda Marvel"

Shawn Levy har ett jobb, och det fokuserar han på.
De senaste åren har MCU, Marvels cinematiska uiversum, fått utstå en hel del kritik. Efter att "Avengers: Endgame" haft premiär är det få filmer och tv-serier som verkligen nått upp till de höga förväntningarna eller tidigare lovord.
 
Personligen tycker jag kritiken många gånger är orättvis och projekten underskattade, men det går inte komma från att publiken har uteblivit. Vilket väl är en orsak till varför "Deadpool & Wolverine", med Ryan Reynolds och Hugh Jackman i sina respektive paradroller, är den första riktigt hypade Marvelfilmen på länge. Med det kommer också vissa specifika förväntningar.
 
MovieZine var i veckan med på en pressdag för "Deadpool & Wolverine" i London. Där fick regissören Shawn Levy en fråga om att många förväntar sig att filmen ska rädda MCU. Så känner han av den pressen?
 
- Jag visste inte att det var mitt jobb när Ryan bad mig att regissera den tredje "Deadpool"-filmen, och jag skulle vilja påstå att det fortfarande inte är mitt jobb. Jag kom till det här som ett fan av Marvel. När vi började arbeta med den här filmen visste vi inte att den skulle släppas i en tid då människor pratar om och skriver om att vara trötta på superhjälltar.     
 
Shawn Levy är väldigt tydlig med vad hans jobb i det hela är:
 
- Mitt jobb var att berätta en historia så vackert jag kunde och göra den rolig och fylla den med action och hjärta och så fokuserade jag på det mycket ambitiösa målet. Men med dessa definierade mål för att rädda en studio, rädda biografer, rädda Marvel det är över min lönegrad. Och jag tror inte att något av det behöver räddas.  
 
"Deadpool & Wolverine" går upp på svenska biografer om lite drygt en och en halv vecka, den 24 juli. Fram tills dess kan du med fördel hänga här på MovieZine - vi har fler intervjuer och exklusiva nyheter på gång!
 
 

Läs också: Jag har sett 35 minuter ur "Deadpool & Wolverine" - precis vad MCU behöver just nu

 
| 13 juli 2024 16:00 |