Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 augusti 2024 | 14:55

Regissören tar avstånd från Gerard Butlers katastrofrulle

Någon annan regisserade halva ”Geostorm”, avslöjar Dean Devlin flera år efter premiären.
Minns ni ”Geostorm” från 2017? Katastrofrullen med Gerard Butler har inte direkt gått till filmhistorien, om något så kommer man ihåg kritikernas sågningar och den stora biofloppen. Warner Bros ska ha gått back med över 70 miljoner dollar på storfilmen.
 
”Geostorm” var långfilmsdebut för Dean Devlin, en man som annars lärt sig av genrens mästare. Devlin har arbetat som producent och manusförfattare på många av Roland Emmerichs filmer, inte minst ”Independence Day”.
 
Så hur gick det så fel? I en ny intervju med Inverse avslöjar regissören att studion tog ifrån honom kontrollen över filmen:
 
- Vi överlevde knappt den inspelningen. Sanningen är den att jag blev ersatt under arbetet med ”Geostorm”. Någon annan skrev och regisserade 60 procent av filmen. Så det är inte min film. Om de någonsin vill gå tillbaka och återställa min version av filmen, gärna för mig, och jag skulle glatt också göra en uppföljare.
 
Det är inte helt ovanligt att filmstudios och producenter byter ut en regissör om de är missnöjda med resultatet. Tyvärr - sånt händer oftare än vi vill tro, och det är skönt på ett sätt att Devlin vågar vara ärlig såhär sju år senare.
 
Å andra sidan... en film om en maskin som ska trolla bort klimathotet, och Gerard Butler i huvudrollen på det - det var väl aldrig någon som trodde att "Geostorm" kunde bli en stor hit?
 
| 12 augusti 2024 14:55 |