Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 augusti 2024 | 16:00

Blir det ett fjärde "Borderlands"-spel efter biofloppen?

Chefen för spelstudion Gearbox antyder att "Borderlands 4" kan vara under utveckling.
Det har visserligen släppts en del riktigt bra filmatiseringar av spel de senaste åren, som "The Last of Us" eller "Fallout", men den bioaktuella "Borderlands" av regissören Eli Roth verkar inte riktigt nå fram till publiken lika väl.
 
Kritikerna har sågat den rejält (1 av 5 i betyg av oss på MovieZine) och med en budget på 110-120 miljoner dollar verkar det som att den endast kommer dra in 10 miljoner under premiären i USA.
 
 
Randy Pitchford som är chef på spelstudion Gearbox som ligger bakom "Borderlands"-spelen, försöker dock få fansen att vända blicken åt något annat. Han antyder nämligen att "Borderlands 4" kan vara på gång.
 
- Så ni gillar vad mina vänner och jag gör med "Borderlands"-spelen mer än vad ni gillar vad några av de största skådespelarna och filmskaparna på planeten har gjort? Jag blir supersmickrad! Vi jobbar extra hårt på vad om kommer härnäst..., säger han på X.
 
Den lilla detaljen som inte riktigt fungerar på svenska är att han skriver "We're working extra hard four you on what's next", istället för "for you". 
 
"Borderlands"-spelen utspelar sig på den livsfarliga planeten Pandora, där prisjägare och andra letar efter dess värdefulla naturtillgångar. I filmen ser vi bland annat Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Kurtis och Jack Black i huvudrollerna.
 
Spelet "Borderlands 3" släpptes 2019. Tre år senare fick vi även "Tiny Tina's Wonderlands" och "New Tales from the Borderlands".
| 12 augusti 2024 16:00 |