Film

Skribent

Alexander Svensson

19 september 2024 | 20:30

Jesper Ganslandt gör "rubbad skräckfilm" med deckarkungen Jo Nesbø

Ganslandt utlovar något "olikt allt ni sett tidigare".
Norske deckarkungen Jo Nesbø är än en gång filmaktuell, och den här gången blir det skräck. Nesbø ska nämligen skriva manus på en film baserad på “The Night House”, en bok han gav ut förra året som jämförts med Stephen Kings berättelser.
 
“The Night House” följer Richard, en föräldralös pojke som flyttar till den amerikanska staden Ballantyne för att bo hos släktingar. När han är där blir han ensamt vittne till hur en av hans klasskamrater sugs in i en telefon. Ingen tror på hans berättelse, och polisen misstänker snart att han har någonting med kamratens försvinnande att göra. För att rentvå sitt namn undersöker Richard och en annan tonåring, Karen, försvinnandet, och snärjs snart in i en värld av ondskefull svart magi.
 
Nesbø kommer skriva filmen ihop med Jesper Ganslandt (“Snabba Cash”), som även regisserar. Och Gantsland utlovar en “seriöst rubbad psykologisk skräckfilm”:
 
- Att få skriva ett manus tillsammans med en så mästerlig författare som har sålt mer än 60 miljoner böcker skulle lätt kunna kännas lite skrämmande. Men Jo Nesbø var oerhört generös och ödmjuk från och med vårt allra första samtal. Till min stora glädje delar vi också samma mål, vilket är att göra det här till en seriöst rubbad psykologisk skräckfilm, helt olikt allt du sett tidigare!
 
“The Night House” saknar än så länge ett premiärdatum.
| 19 september 2024 20:30 |