Serie

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2024 | 07:52

Denis Villeneuve lovar en annorlunda ”Dune 3” - lämnar öppet för ännu fler filmer

Villeneuve stänger inte dörren för fler Frank Herbert-adaptioner. Men själv är han nöjd med tre filmer.
Regissören Denis Villeneuve fick till två spektakulära (och framgångsrika) filmer med sin ambitiösa adaption av sci-fi-romanen ”Dune”.
 
Nu sneglar han på nästa bok i serien, den något knepigare uppföljaren ”Dune Messiah”. I en intervju med Vanity Fairs podcast säger han att om filmen blir av, så blir det något väldigt annorlunda mot de två första. Så pass att han inte ser det som en trilogi:
 
- Det är viktigt att folk förstår att jag såg de två första filmerna som ett sammanhängande verk. Det var två filmer som adapterade den första boken. Det är nu färdigt. Om jag gör en tredje, som skrivs just nu, är det inte som en trilogi. Om jag återvänder så gör jag något som känns annorlunda och har sin egen identitet.
 
”Dune Messiah” utspelar sig 12 år efter händelserna i ”Dune: Part Two” och kommer också bli hans sista film i denna värld. Men han lämnar öppet för fler projekt om en annan regissör vill ta sig an Frank Herberts senare böcker i samma serie:
 
- Om ”Dune: Messiah” blir av kommer jag ha spenderat många år på Arrakis, och jag skulle gärna göra något annat. Det kan vara en idé att plantera några frön i ”Messiah” för kommande projekt om någon vill göra något mer, för det är vackra böcker. De blir svårare att adaptera. De blir allt mer esoteriska. Jag stänger inte dörren. Jag kommer inte att adaptera dem själv, men det kan bli av med någon annan, säger Villeneuve enligt Variety.
 
Timothée Chalamet och Zendaya väntas återvända i ”Dune Messiah”, som än så länge inte har ett premiärdatum.
| 11 september 2024 07:52 |