Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 augusti 2024 | 17:00

Digitalpremiär för blodig vampyrskräck - "skamlöst underhållande!"

Abigail är en vampyr som inte liknar något du tidigare sett.
Det är en finfin vecka för skräckälskare! Rymdrysaren "Alien: Romulus" går bra på bio, till helgen släpps också "Mickey's Mouse Trap"... och idag landar vampyrskräckisen "Abigail" på digitala tjänster.
 
"Abigail" är historien om några brottslingar som kidnappar en ung ballerina och håller henne gisslan i ett stort hus. Men snart upptäcker de att flickan inte är så oskyldig som hon ser ut - hon är nämligen en blodtörstig vampyr.
 
"En vampyr som inte liknar något du tidigare sett" skriver MovieZines skräckexpert Andreas Samuelson i sin recension av "en skamlöst underhållande och blodig skräckfilm".
 
Han tillägger att "Alisha Weir är suverän som den sluga, blodtörstiga Abigail och får Linda Blairs prestation i ”Exorcisten” att likna en Disney-prinsessa."
 
För regin står Tyler Gillett och Matt Bettinello-Olpin, duon som gjorde de två senaste "Scream"-filmerna samt "Ready or Not". De kan med andra ord en del om blodiga skräckisar med glimten i ögat och brutalt högt underhållningsvärde. Man tackar!
 
Du kan köpa "Abigail" på tjänster som Viaplay Store, Prime Video och SF Anytime från ca 159 kronor. Om några veckor släpps den även som hyrfilm.
| 19 augusti 2024 17:00 |