Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 juni 2024 | 14:00

Eddie Murphy berättar varför han tvingade sig själv sluta med sitt ikoniska skratt

Räkna inte heller med att höra det berömda skrattet i nya “Snuten i Hollywood: Axel F".
Alla Eddie Murphy-fans vet att komikern under 1980-talet hade ett väldigt ikoniskt skratt. Bland annat går det att höra upprepade gånger i “Snuten i Hollywood” från 1984. Räkna dock inte med att höra skrattet i den kommande uppföljaren “Snuten i Hollywood: Axel F” eftersom Eddie Murphy sedan lång tid tillbaka valt att sluta med skrattet.
 
I en ny intervju med CBR berättar komikern att det berömda skrattet egentligen var hans egna naturliga skratt. När andra komikern sedan började driva med honom genom att överdriva hans skratt när de imiterade honom började han oroa sig för att skrattet fick för mycket uppmärksamhet.
 
– Jag tvingade mig själv att sluta skratta, vilket är något väldigt onaturligt. Du börjar skratta och känner “Jag måste sluta skratta sådär”. Och nu skrattar jag inte så längre.
 
Till Eddie Murphys frustration slutade inte imitationerna för det.
 
– Det pågår fortfarande! Om de ber dem göra en imitation så gör de det där skrattet. De pratar som jag, de pratar som Åsnan. Om du säger, gör Eddie Murphy, säger de “Hej, hur mår du och gör ett överdrivet skratt, men det är liksom inte jag.
 
"Snuten i Hollywood: Axel F" har premiär den 3 juli på Netflix.
 
| 29 juni 2024 14:00 |