Film

Skribent

Martin Persson

18 september 2024 | 10:40

Efter ”Barbie” kommer ”Matchbox” – med John Cena i huvudrollen

Mattel följer upp sin enorma succé med ännu en stjärnspäckad leksaksfilm.
Det rapporterades tidigt vid biosuccén för ”Barbie” att man hade fler filmer baserade på leksaker planerade, för bättre och sämre.
 
En av dessa kommer att bli ”Matchbox”, baserad på Mattels populära leksaksbilar som funnits sedan 1950-talet. Detta bekräftar The Hollywood Reporter.
 
Bakom regin ligger Sam Hargrave, som gjorde ”Extraction” och David Coggeshall samt Jonathan Tropper, manusförfattare och producent för filmer som ”The Family Plan” och ”The Adam Project”.
 
Vad filmen kommer att handla om står ännu inte klart. Kanske kan det bli en traditionell racingfilm, eller mer av ett meta-äventyr i stil med ”Barbie”?  Verklighetens Matchbox skapades när Jack Odell gjorde en liten bil hon kunde ta med till skolan i en tändsticksask. Snart ville alla barn ha något liknande och resten var historia. Kanske kan det bli en intressant berättelse. 
 
Man har tidigare försökt göra film av leksaksbilen Hot Wheels, så kanske är det dags för något liknande nu?
 
Hursomhelst kommer vi att se John Cena i huvudrollen på något sätt. Om han gör rösten till en talande bil eller spelare racingförare, eller kanske spelare Jack Odell själv, får vi se när det börjar närma sig.
 
Filmen produceras tillsammans med Apple.
| 18 september 2024 10:40 |