Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 september 2024 | 11:00

Utvecklingen av det tredje och sista "Star Wars Jedi"-spelet har dragit igång

Jediriddaren Cal Kestis återvänder i ett tredje och sista äventyr.
För över ett år sedan släpptes "Star Wars Jedi: Survivor", som är en uppföljare på "Star Wars Jedi: Fallen Order" från 2019. Här följer vi den unga jediriddaren Cal Kestis, som ger sig iväg för att bygga upp jediordern fem år efter att imperiet har tagit över galaxen i händelserna i "Star Wars: Episod III - Mörkrets hämnd".
 
Nu har Electronic Arts bekräftat att utvecklarna Respawn Entertainment har börjat utvecklingen av det sista kapitlet i "Star Wars Jedi"-berättelsen.
 
- Vi har levererat några av de mest välproducerade och bästsäljande "Star Wars"-spelen genom tiderna, som dragit in över 5 miljarder dollar. Några av dessa är "Star Wars Jedi"-spelen, där över 40 miljoner fans har följt med på Cal Kestis resa för att bli en mäktig jediriddare, säger Laura Miele på EA Entertainment and Technology.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Regissören bakom de två tidigare spelen, Stig Asmussen, lämnade dock Respawn förra året för att starta en egen studio. Han har dock sagt att serien alltid var tänkt att bli en trilogi.
 
- Vi hade alltid en idé om när "Survivor" skulle utspela sig, vad som skulle stå på spel, vilken ton det skulle ha och vad Cal fick kämpa mot – och det fanns idéer om vart vi skulle kunna ta serien efter det, säger han i en intervju med IGN.
 
"Star Wars Jedi: Survivor" släpptes ursprungligen bara till PC, Playstation 5 och Xbox Series X/S – men har nu även dykt upp på de äldre konsolerna Playstation 4 och Xbox One.
 
Nyligen släpptes spelet "Star Wars Outlaws" som fått blandad kritik (3 av 5 i betyg av mig på MovieZine), som har sålt sämre än vad Ubisoft hoppades på. Vi får se om ett tredje "Star Wars Jedi" kan bli en försäljningssuccé.
| 18 september 2024 11:00 |