Serie

Skribent

Alexander Svensson

23 augusti 2024 | 23:00

Efter tio år: James Spader återvänder som Ultron i MCU

Den artificielle drygpellen har inte synts till sen han ställde till med rabalder i "Avengers: Age of Ultron". Nu ska han göra TV-debut.
En av Marvels största skurkar gör en comeback! Det är ingen mindre än självaste Ultron, den ondskefulle A.I.n skapad av Tony Stark som efter att ha spenderat fem minuter på nätet bestämde sig för att utrota mänskligheten i “Avengers: Age of Ultron”.
 
Flera amerikanska branschtidningar skriver nu att Ultron kommer återvända i kommande serien ”Vision Quest” som kretsar kring Vision (Paul Bettany), androiden som skapades av och sedermera besegrade Ultron. Vad som också är bekräftat är att James Spader (”The Blacklist”) som spelade Ultron i ”Age of Ultron” återvänder till rollen i ”Vision Quest”.
 
Artificiell intelligens är som bekant ett hett ämne i samhället i stort, så att ta tillbaka Ultron ligger sannolikt rätt i tiden. Dessutom är han, i mitt tycke, en av MCUs mest underskattade och underanvända skurkar, och James Spader lyckades verkligen med att ge honom pondus.
 
"Vision Quest" kommer följa White Vision, en variant av karaktären som skapades i "WandaVision" när han söker efter meningen med sin existens. Förhoppningsvis upptäcker han något djupare än att vara kassako för Disney. När “Vision Quest” släpps är inte klarlagt, men med tanke på att inspelningarna ännu inte börjat så tittar vi sannolikt på ett premiärdatum först 2026.
| 23 augusti 2024 23:00 |