Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juli 2024 | 09:00

MCU-debut för Emma Corrin: ”Jag ser inte Cassandra Nova som en skurk”

Möt skådespelaren bakom den mystiska Marvel-karaktären i ”Deadpool & Wolverine”.
Med bara ett fåtal dagar kvar till premiär är fortfarande mycket hemligt kring ”Deadpool & Wolverine”. Vi vet om att två enormt populära hjältar (eller antihjältar) kliver över från X-Mens universum till MCU, och att Ryan Reynolds och Hugh Jackman kommer bjuda på något spektakulärt.
 
Men vem är skurken den här gången, och vad är hennes story? Skådespelaren Emma Corrin vill inte avslöja för mycket, men bjuder på några spännande detaljer kring sin rollfigur Cassandra Nova under en presskonferens i London.
 
- Jag tror att hon är hjälten i hennes egna historia. Hon ser sig inte som skurken. Hon bara gör vad som faller henne in. Hon kan vakna en dag och säga ”idag vill jag vara trevlig”. Men plötsligt känner hon inte för det längre.
 
Pressträff i London med Ryan Reynolds, Emma Corrin, Hugh Jackman och vad han nu heter. Foto: Marvel
 
Det första mötet med regissören Shawn Levy skedde online och blev en oväntad skräckupplevelse för Emma:
 
- Jag spelade teater när han ringde. Jag hade just fått en kemisk peeling. Inte en bra idé när man står på scen… Jag visste inte vad det var, men hela mitt ansikte började fälla. Det blev väldigt rött och det brände. Mitt team ville skicka in mig i ett möte, men jag sa ”jag kan inte göra det, det ser ut som att jag varit med om en hemsk olycka”. Sen googlade jag Cassandra och tänkte ”det är lugnt… hon ser ut som fan”.
 
- Jag hade väldigt trevligt med Shawn. Och Ryan kom med fantastiska idéer, han visste vad han behövde för filmen och hur hon kommer in i den här vänskapshistorien. Men det fanns också utrymme för mig att upptäcka nya saker längs vägen.
 
Emma Corrin frågas ut av pressen på röda mattan. Foto: Marvel
 
Hur mycket hjälper kostym och smink när man tar sig an en sådan karaktär?
 
- Det tycker jag alltid hjälper. Det är det sista man tar på sig och så är man sin rollfigur. Men speciellt i den här filmen där jag fick bära en flint. Och det fanns alltid ett ögonblick i sminkstolen där jag behövde lägga ned mobilen för att få på mig min fingrar. Efter det kunde jag inte göra något, inte ens gå på toa själv, skrattar Emma.
 
- Den typen av händer förändrar hur man rör sig, och även det hjälper. För hela Cassandras kraft kommer dels från hennes hjärna men dels också från hennes gester.
 
Hur kändes det att spela professor Xaviers syster?
 
- Press, antar jag. Jag såg om både Patrick Stewarts och James McAvoys prestationer, men kan fortfarande inte säga om det var bra eller läskigt. Men det är intressant att se hur en mäktig hjärna kan skildras på scen. Hur gör man det utan att det ser ut som att man försöker lösa svåra matteproblem? Men det var väldigt kul att få vara med.
 
- Det var verkligen en lekplats. Från första början som Shawn (Levy) kom till mig med mitt livs bästa pitch, minns Corrin.
 
"Deadpool & Wolverine" får världspremiär på onsdag.
| 22 juli 2024 09:00 |