Film

Skribent

Alexander Svensson

22 juli 2024 | 08:30

"Twisters" ser ut att bli en stor succé - har dragit in 123 miljoner dollar

"Twisters" tar världen med storm.
Katastroffilmen “Twisters” ser ut att bli allt annat än en katastrof. Den nya storfilmen där Glen Powell och Daisy Edgar-Jones omväxlande jagar och blir jagade av tromber har redan spelat in 123 miljoner dollar, och därmed nästan matchat sin produktionsbudget på 155 miljoner enligt Variety.
 
Framförallt drivs framgången av amerikanska biobesökare. “Twisters” hade premiär i USA i fredags, mer än en vecka efter att den blåste in på svenska biografer, och folk var uppenbarligen taggade. På en helg har “Twisters” dragit in 80.5 miljoner dollar i USA, vilket innebär att det är årets tredje största biopremiär, efter “Insidan Ut 2” och “Dune: Part Two”.
 
Glen Powell och Daisy Edgar-Jones i "Twisters".
 
“Twisters” ser därmed ut att bli en framgång, något såväl biografer som Hollywood i stort desperat behöver, då ett antal blockbusters floppat eller gått sämre än väntat i år.
 
Biobesökarna verkar för övrigt inte bara se “Twisters”, utan även gilla den. På Rotten Tomatoes är publikens sammanlagda betyg 92% positivt (kritikerna är något mer skeptiska, med 78%), vilket får betraktas som en framgång. En framgång är det även för Glen Powell, en av filmens två huvudrollsinnehavare, som nu får ännu en succé att skryta om efter "Top Gun: Maverick", "Anyone But You" och "Hit Man".
 
“Twisters” går på bio i Sverige i skrivande stund.
 
| 22 juli 2024 08:30 |