Serie

Skribent

Alexander Svensson

25 juni 2024 | 14:15

En älskad "Star Wars"-skurk kan återvända i säsong 2 av "Andor"

En av seriens regissörer kan ha avslöjat lite för mycket...
En av de bästa nya skurkarna i “Star Wars” Disney-era är utan tvekan director Orson Krennic, den ambitiösa imperiechefen som ansvarar för bygget av Dödsstjärnan i “Rogue One”. Ben Mendelsohn, en av Hollywoods stora skurk-skådisar, gjorde rollen som den äregirige Krennic med bravur, och är ett av många skäl till att “Rogue One” har så många fans.
 
Nu verkar det som att vi kan få återse Krennic, i den kommande andra säsongen av “Andor”. En av seriens regissörer, Alonso Ruizpalacios, har nämligen i en intervju med The Playlist radat upp namn på tre skådespelare han fått jobba med i serien: Stellan Skarsgård, Forrest Whittaker och Ben Mendelsohn.
 
Large d68fa5a9386d2442fc0b876ec95fffbd director orson krennic in rogue one
Ben Mendelsohn som Krennic i "Rogue One".
 
Skarsgård och Whittaker spelar som bekant Luthen Rael och Saw Gerrera respektive, och syntes bägge i säsong ett. Att Mendelsohn medverkar är däremot en nyhet, och kan bara innebära att Krennic på något vis blir en del av säsong 2 av “Andor”.
 
Ruizpalacios är inte ensam om att ge ledtrådar om vilka ansikten som kommer synas i säsong 2 av “Andor”. Diego Luna, seriens huvudrollsinnehavare, var nyligen på ACE Superhero Comic-Con, och passade på att säga följande om den andra säsongen:
 
Diego Luna som Cassian Andor.
 
- Jag kan säga att vi närmar oss “Rogue One”, så det kommer finnas karaktärer som du känner igen. Det kommer vara coola grejer. För de som älskar “Rogue One” kommer den här säsongen att vara väldigt speciell.
 
Med andra ord så verkar det som att det finns många skäl för fans av “Rogue One” att se fram emot säsong 2 av “Andor”, inte minst då för att vi - sannolikt - får återse Ben Mendelsohn som Krennic. Det skulle inte heller vara första gången Mendelsohn gjorde repris på karaktären: han hade en kort röstcameo som Krennic i den andra säsongen av animerade "The Bad Batch".
 
Säsong 2 av "Andor" har för närvarande inget premiärdatum, men det lutar åt att vi (tyvärr) får vänta till 2025.
| 25 juni 2024 14:15 |