Film

Skribent

MovieZine

25 juni 2024 | 13:30

Sista chansen: Spännande och obehaglig thriller med Harry Styles lämnar Netflix

Något står inte rätt till i deras perfekta liv.
En av 2022 års mest omtalade thrillers lämnar Netflix imorgon. Gör dig själv en tjänst och se ”Don’t Worry, Darling” med Florence Pugh och Harry Styles i rollistan.
 
De två spelar ett gift par i en amerikansk småstad under 1960-talet. Han är anställd för ett hemligt regeringsprojekt, och hon är en av många hemmafruar som hakat på, flyttat in i de välinredda villorna, utan någon riktig aning om vad karlarna gör om dagarna. Men sprickor i den idylliska vardagen visar att något hotfullt gömmer sig bakom fasaden.
 
Regissören Olivia Wilde har samlat ihop en stark ensemble till sin snackisfilm. Förutom sig själv i en av rollerna har hon också Chris Pine och Kiki Layne. Men framför allt får Florence Pugh glänsa i varje scen hon är med i, när ”Stepford Wives”-livet sakta men säkert tar en vändning mot science fiction.
 
"Olivia Wildes snygga psykologiska thriller om en alternativ tillvaro, är både spännande och tänkvärd (...) En film som jag verkligen njöt av att se", skrev MovieZines recensent Jonna Vanhatalo från premiären på Venedigs filmfestival, med en 4:a i betyg.
 
”Don’t Worry, Darling” ligger kvar på Netflix fram till 26 juni.
 
| 25 juni 2024 13:30 |