Serie

Skribent

Alexander Svensson

31 maj 2024 | 18:00

En av huvudrollerna lämnar "Maktens ringar" inför säsong 2

Serien är är ungefär lika bra på att hålla kvar skådisar som Sauron är på att hålla ordning på sin ring.
“Sagan om ringen: Maktens ringar” återvänder i augusti för en hajpad och storslagen andra säsong, men utan en av första säsongens huvudrollsinnehavare. Nazanin Boniadi, som spelade helaren Bronwyn har enligt källor till The Hollywood Reporter lämnat serien.
 
Bronwyn var i första säsongen av “Maktens ringar” en av människorna i the Southlands. Hon arbetade som helare och uppfostrade sin son Theo. Dessutom hade hon ett hemligt förhållande med alven Arondir (Ismael Cruz-Cordova).
 
Nazanin Boniadi som Bronwyn i "Maktens ringar".
 
Skälet till att Nazanin Boniadi inte återvänder till rollen som Bronwyn uppges vara att hon tagit ett paus från skådespeleriet för att fokusera på aktivism. Boniadi, som är född i Iran, har engagerat sig i kampen för mänskliga rättigheter i landet, och var en stark röst när protesterna mot kvinnoförtryck i landet bröt ut 2022 som följd av mordet på Mahsa Amini, en ung kvinna som inte burit hijab ordentligt.
 
Joseph Mawle, som spelade Adar, har sedan tidigare lämnat serien.
 
Boniadi är inte den första skådespelaren som lämnar "Maktens ringar" i förtid: Joseph Mawle, som spelade den fallne alven Adar sa tack och hej till serien strax efter säsong 1, och har i nya säsongen ersatts med Sam Hazeldine. Huruvida man ersätter Boniadi på liknande vis eller väljer att skriva ut karaktären är inte klart. Till skillnad från Adar syntes hon iallafall inte till i trailern, vilket kanske är något olycksbådande.
 
 
Säsong 2 av “Maktens ringar” har premiär på Prime Video den 29 augusti.
 
| 31 maj 2024 18:00 |