Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 september 2024 | 16:00

En uppföljare på "Hogwarts Legacy" är under utveckling

Äventyret på skolan för häxkonster och trolldom fortsätter "inom några år", menar Warner Bros. Discovery.
Förra året släpptes spelet "Hogwarts Legacy", som låter dig utforska skolan för häxkonster och trolldom som en elev cirka hundra år innan filmerna och böckerna om Harry Potter.
 
Spelet har fått fina betyg och sålts i över 24 miljoner exemplar, så det är inte konstigt att Warner Bros. Discovery vill att en uppföljare ska komma.
 
- En uppföljare på "Hogwarts Legacy" är så klart en av våra största prioriteringar inom några år, säger finanschefen Gunnar Wiedenfels på Warner Bros till sajten Variety.
 
 
"Hogwarts Legacy" utspelar sig i slutet på 1800-talet där du får spela som en ny elev i årskurs fem, som hamnar i konflikt med svartalferna och dess ledare Ranrok. När du inte kastar trollformler på spindlar, elaka trollkarlar och svartalfer får du delta i lektioner och utforska den stora öppna världen.
 
MovieZine gav spelet betyget 3 av 5 och kallade det för "en magisk men bristande spelupplevelse".
 
Trots framgångarna med spelet har Warner Bros. Discovery inte haft det lätt på spelfronten det senaste året, efter att "Suicide Squad: Kill the Justice League" blev en enorm försäljningsflopp med låga betyg.
 
I veckan släpptes spelet "Harry Potter: Quidditch Champions", som låter dig spela den udda sporten från trollkarlsvärlden som en ny elev tillsammans med karaktärer som Ron Wesley, Hermione Granger och Draco Malfoy. Om det blir en lika stor succé som "Hogwarts Legacy" återstår att se, men jag har svårt att se det.
 
Har du inte spelat "Hogwarts Legacy" kan vi dock tipsa om att spelet är på rea på Steam, Playstation, Xbox och Nintendo Switch – med ett pris på mellan cirka 170-250 kronor.
| 5 september 2024 16:00 |