Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2024 | 21:00

Groovy! "Evil Dead"-musikalen kommer till Stockholm i höst

För den ultimata upplevelsen rekommenderas platser i Splatter Zone... Det är precis vad det låter som.
"Evil Dead"-filmerna har roat och oroat människor i över 40 år med en vansinnig blandning av skräck, humor och inte minst splatter. Med "Evil Dead the Musical" skruvas allt ytterligare ett varv. Nu kommer komediföreställningen till Stockholm!
 
Musikalen baseras främst på Sam Raimis "The Evil Dead" och "Evil Dead 2: Dead by Dawn" och driver även hejdlöst med musikalgenren. För att säkra den ultimata upplevelsen rekommenderas besökare att boka platser i Splatter Zone. Det innebär precis vad du tror att det innebär, så oömma kläder är att föredra.
 
"Vi bjuder på det mesta du kan förvänta dig – zombies, besatta älgar, en olycksbådande bok, motorsågar och inte minst en massa blod" skriver nystartade Swann Entertainment i ett pressmeddelande.
 
"Evil Dead the Musical" framförs på originalspråket engelska (för första gången i Europa) av en ensemble med professionella musikalartister från välrenommerade scener i Sverige och utomlands, från produktioner som "Book of Mormon", "Rock of Ages", "Starlight Express", "We Will Rock You" med mera. Johan Bark står för regin och koreografin skapas av Lee Brummer.
 
Medan "Evil Dead"-filmerna är rena definitionen av kultfilmer, så har musikalen blivit en kultsensation i sig själv och blivit kallad “nästa Rocky Horror Show” av New York Times.

"Evil Dead the Musical" har spelat Off-Broadway i New York och sedan urpremiären i Toronto har den spelat över 500 produktioner över hela världen, bland annat i Seoul, Tokyo, Las Vegas och New York, inklusive tre nordamerikanska turnéer. Men det här blir första gången någonsin den spelas i Sverige och Norden.
 
– Vid första anblick kan "Evil Dead The Musical" kanske uppfattas som väldigt nischad, att endast fansen av filmserien är målgruppen. Men då tar man fel, säger regissör Johan Bark. Det är mer action och komedi än renodlad skräck, vilket ju kan vara skönt att höra för vissa.
 
"Evil Dead the Musical" spelas på Subtopia I Stockholm mellan 4-26 oktober. Boka dina biljetter om du vågar på evildead.se...
| 30 augusti 2024 21:00 |