Serie

Skribent

Alexander Kardelo

30 augusti 2024 | 22:55

Netflix gör det igen - dödar en omtyckt serie efter bara en säsong

"Dead Boy Detectives" fick höga 90% i tittarbetyg på Rotten Tomatoes... men det hjälpte inte för att hålla dem vid liv.
Så har Netflix gjort det igen. Tagit livet av en tv-serie som gick hem både hos kritiker och publik, efter en enda säsong.
 
"Dead Boy Detectives" fick premiär i april till fina recensioner: 92% av kritikerna på Rotten Tomatoes var positivt inställda. "Den unga publiken borde älska detta" skrev The Guardian och delade ut 3 stjärnor. Från publikens sida ligger snittet på 90%. Men det hjälpte inte för att hålla serien vid liv.
 
Nu läggs den ned efter bara en säsong, rapporterar Variety. Sannolikt är det svaga tittarsiffror som satte spiken i kistan för den övernaturliga serien.
 
"Dead Boy Detectives" bygger på DC Comics-karaktärer som skapades av Neil Gaiman. Serien beställdes först av HBO Max men hamnade slutligen hos Netflix, och länkades samman med "The Sandman" - en annan Gaiman-serie.
 
Handlingen följer två tonårsspöken och ett medium som samarbetar för att lösa mysterier åt sina kunder från andra sidan – tills en mäktig häxa komplicerar deras planer. George Rexstrew, Jayden Revri och Briana Cuoco spelar huvudrollerna.
| 30 augusti 2024 22:55 |