Spel

Skribent

Anders Eklöf

4 oktober 2024 | 18:00

Fina betyg till remaken av skräckklassikern "Silent Hill 2"

En del kallar det "en perfekt remake" av det älskade originalet från 2001.
På tisdag den 8 oktober släpps den efterlängtade remaken av det älskade skräckspelet "Silent Hill 2" från 2001, av studion Bloober Team ("The Medium", "Layers of Fear").
 
Här följer vi James Sunderland som beger sig till den dimmiga staden Silent Hill, då han fått ett brev från sin avlidna fru som menar att de ska träffas igen där. På plats möter han fruktansvärda varelser och inte minst det ikoniska monstret Pyramid Head.
 
Nu har det börjat dyka upp recensioner av spelet, som generellt sett är positivt inställda till remaken. I skrivande stund har "Silent Hill 2" ett snittbetyg på 87 av 100 på sajten Metacritic. Jämförelsevis har originalet 89 i betyg, så något högre än remaken.
 
"Hur det ser ut, hur det låter, hur det spelar, hur det itererar och moderniserar samtidigt som det hedrar sitt omhuldade källmaterial. Silent Hill 2 är så nära perfekt som jag någonsin kunde ha hoppats. Och mina förhoppningar var höga", skriver sajten Eurogamer som ger spelet 5 av 5.
 
Gamesradar skriver att "även om dess strikta grepp om det förflutna kan kännas lite begränsat ibland och några saker saknas som ett resultat fångar det känslan av originalet väl", med betyget 3,5 av 5.
 
"Silent Hill 2" släpps på Playstation 5 och PC den 8 oktober. Vår recension dyker upp på MovieZine någon gång under nästa vecka.
 
 
 
 
| 4 oktober 2024 18:00 |