Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 augusti 2024 | 14:45

Obehaglig ny trailer för remaken av skräckspelet "Silent Hill 2"

I höst får vi återigen träffa det ikoniska monstret Pyramid Head i remaken av "Silent Hill 2".
För över tjugo år sedan släpptes skräckspelet "Silent Hill 2" av Konami, som än idag anses som ett av de bästa spelen i genren. 
 
Här följer vi James Sunderland, som beger sig till den fiktiva staden Silent Hill efter att ha fått ett brev från sin avlidna fru som säger att hon väntar på henne där. På plats möter han fruktansvärda fasor, som den ikoniska Pyramid Head och andra äckligheter.
 
Den 8 oktober släpps en remake av "Silent Hill 2" till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC som utvecklas av Bloober Team ("Layers of Fear", "The Medium").
 
Här är en ny trailer som fokuserar på berättelsen, där vi bland annat kan höra den ikoniska musiken av Akira Yamaoka.
 
 
På förhand har många fans varit tveksamma på remaken av "Silent Hill 2", bland annat på grund av att de anser att det inte är troget originalet och för att utvecklarna Bloober Team inte har levererat några överdrivet bra spel tidigare.
 
Nyligen har dock flera medier fått testa "Silent Hill 2", där de flesta varit positivt inställda. Sajten VGC skriver att spelet får den "Capcom-liknande remaken det förtjänar", medan VG247 skriver att det är "den stora remaken vi har hoppats på".
 
"Silent Hill 2" släpps den 8 oktober. Du kommer att kunna läsa en recension av spelet här på MovieZine.
| 19 augusti 2024 14:45 |