Film

Skribent

Andreas Samuelson

3 juli 2024 | 15:30

”Final Destination”-skaparen gör ny rysare om klassisk skräcklegend

Jeffrey Reddick, en av skaparna bakom den populära skräckfranchisen, ska nu återuppliva en annan klassisk legend inom genren.
Jeffrey Reddick är en av manusförfattarna bakom ”Final Destination” (2000), som ledde till en av de mest framgångsrika skräck-franchisen genom tiderna. Han har även skrivit flera andra filmer inom genren, som ”Tamara” (2005), remaken ”Day of the Dead” (2008) och ”The Night Sitter” (2018). Nu ska han ta sig an en klassisk spöklegend - Bloody Mary.
 
Många har växt upp med myten att hon dyker upp om du ropar hennes namn i spegeln. Filmen med titeln "Bloody Mary: Origins" är baserad på Hillary Monahans bästsäljare ”Mary: The Summoning” om en grupp tonårstjejer som upptäcker en gammal ramsa som kan väcka den riktiga Bloody Mary till liv. När en av tjejerna dras in i spegeln av Mary måste hon återuppleva dennes sista dagar. Hennes vänner måste snabbt finna ett sätt att rädda sin väninna.
 
Reddick har skrivit manus tillsammans med den framlidne John Stancari och TV-veteranen Lane Shefter Bishop regisserar och producerar. Tanken är att den liksom ”Final Destination” ska bli starten på en ny franchise, skriver Deadline.
 
Kanske får denna omtalade legend äntligen en ordentlig film då Bloody Mary mest använts i lågbdugetfilmer, varav ”Mördande legender - Bloody Mary” (2005) troligen är den kändaste.
| 3 juli 2024 15:30 |