Film

Skribent

Andreas Samuelson

25 juni 2024 | 20:30

Första bilderna från ”Forrest Gump”-trions nya: ”Det har aldrig gjorts förut”

Det blir en riktig återförening när Tom Hanks och Robin Wright spelar huvudrollerna i ”Forrest Gump”-regissören Robert Zemeckis ”Here”. Nu har första bilderna på paret släppts.
Tom Hanks och Robin Wright blev en av 1990-talets populäraste filmpar när de spelade Forrest Gump och hans älskade Jenny i Robert Zemeckis Oscarsbelönade klassiker från 1994. Nu återförenas trion i regissörens nya drama "Here".
 
Vi har tidigare skrivit om återföreningen även innefattar manusförfattaren Eric Roth och att skådespelarna kommer att föryngras via AI-teknik. Handlingen utspelar sig i endast ett vardagsrum utan kameraåkningar eller klippning.
 
- Perspektivet förändras aldrig, men allt runt omkring det gör. Det har faktiskt aldrig gjorts förut. Det finns liknande scener i mycket tidiga stumfilmer, innan montage uppfanns. Men förutom det, ja, det var en riskabel satsning, säger Zemeckis till Vanity Fair.
 
Filmen bygger på Richard McGuires serieroman och följer Richard (Hanks) som i yngre dagar på 1960-talet möter sin framtida hustru (Wright), som han så småningom uppfostrar två barn med i sitt eget barndomshem. Inte mycket har dock tidigare avslöjats om filmens begränsade perspektiv.
 
- Det är spänningen i det. Vad går förbi denna syn på universumet? Jag tycker att det är ett intressant sätt att göra en meditation om dödlighet. Det knyter an till det universella temat att allt går över, säger Zemeckis.
 
Se bilder från filmen och inspelningen nedan:
 
 
 
 
 
 
 
Filmen har amerikansk biopremiär den 15 november. Troligtvis lär den dyka upp här runt samma tid.
 
| 25 juni 2024 20:30 |