Serie

Skribent

Martin Persson

1 augusti 2024 | 11:45

Framtiden osäker för ”Battlestar Galactica”-reboot – läggs på is

Inget återbesök i den kritikerkrossade galaxen än på ett tag.
”Battlestar Galactica” hör helt klart till en av favoriterna bland många av oss.
 
Både den ursprungliga serien från 1978 och den mer populära remaken från 2004 uppvisade en visuellt imponerande rymdäventyrsserie i stil med ”Star Wars” och ”Star Trek”, men som samtidigt bjöd på en mer vuxen, komplex och rå framtidsvy om mänsklighetens försök till överlevnad i en dömd galax.
 
Ännu en reboot annonserades 2019, men som denna gång skulle utspela sig i samma universum som- och hämta inspiration från den hyllade serien från 2004.
 
Skaparen av succéserien ”Mr. Robot”, Sam Emsail, skulle vara inblandad och ”Battlestar Galactica” skulle utökas till en bredare franchise. Övriga hyllade manusförfattare som Derek Simonds och Michael Lesslie har under åren varit anslutna till projektet, men inget har varit helt tydligt eller säkert mer än vaga rykten.
 
Nu tycks dock projektet vara lagt på is tills vidare. Streamingtjänsten Peacock har avsagt sig ansvaret till serien och Universal har än så länge inte hittat någon annan som kan ta över.
 
Det är fortfarande möjligt att serien säljs till en annan plattform, men som det ser ut nu är framtiden för projektet ovisst.
 
En ”Battlestar Galactica”-film av Simon Kinberg är sedan tidigare omtalad, men även där är statusen för projektet oklar.
 
Vi får helt enkelt hoppas på att en dag återse Cylonerna och de mäktiga rymdstriderna igen.
| 1 augusti 2024 11:45 |