Film

Skribent

Martin Persson

1 augusti 2024 | 11:30

Underskattad pokerfilm med Matt Damon kan få uppföljare efter 26 år

Trevlig och oväntad nyhet som verkar kunna bli verklighet.
Jag vet inte vad ni tycker, men för mig var ”Rounders – Sista spelet” med Matt Damon helt klart en höjdpunkt under filmåret 1998.
 
Den John Dahl-regisserade thrillern om en ung man (Matt Damon) som kämpar sig igenom intensiva spel mot farliga typer för att betala sina skulder och samtidigt försöker balansera kärleken var en välspelad, underhållande och intensiv berättelse som helt klart hör till höjdpunkterna i Matt Damons tidiga karriär. Edward Nortons roll är också minst lika minnesvärd.
 
Trots relativt god kritik är ”Rounders – Sista spelet” dock ingen film det talas särskilt mycket om. Kanske för att filmen kom mellan kritiker- och publiksuccéer som ”Regnmakaren”, ”Rädda menige Ryan”, ”Will Hunting” och ”The Talented Mr. Ripley”, eller kanske för att filmen trots sin höga kvalitet inte utmärker sig något särskilt jämfört med annat i samma genre?
 
Det kan debatteras flitigt om hur bra eller minnesvärd filmen är. Men för de som gillar filmen finns det anledning att glädjas.
 
Matt Damon har nämligen sagt i en intervju att intresset är stort bland ”Rounders”-skådisarna att göra en uppföljare:
 
- Vi vill alla göra det. Det har hänt så mycket i pokervärlden de senaste 25 åren och det vore så roligt att se hur det gick för alla! Problemet ligger dock med rättigheterna med Miramax, så först måste vi lösa det så att alla får en del av kakan.
 
Damon avslöjar också att idéer för en uppföljare funnits sedan man gjorde första filmen. Matt pratade med manusförfattarna David Levien och Brian Koppelman, som senare jobbade med ”Billions”. Som man kan vänta sig av den duon var det riktigt intressanta idéer, men som Matt Damon inflikar kan behöva en uppdatering efter mer än två decennier.
 
Om det blir något av detta projekt återstår att se, men det är en kul tanke att leka med helt klart.
 
”Rounders – Sista spelet” finns att hyra & köpa hos Viaplay och SF Anytime.
| 1 augusti 2024 11:30 |