Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 september 2024 | 07:00

George Clooney förnekar lönerykte - fick inte alls sådär jättemånga miljoner som alla tror

Media har (felaktigt?) rapporterat att han och Brad Pitt fick dela på 70 miljoner dollar för nya filmen ”Wolfs”.
George Clooney vill inte att någon ska tro att han blivit rik och bortskämd.
 
Enligt en tidigare rapport från New York Times ska han och kollegan Brad Pitt ha fått en skyhög lön på 35 miljoner dollar var för sin nya film. Det förnekar skådespelaren under en presskonferens i Venedig.
 
- Vad hennes källa än var så är vår lön miljoner, miljoner och åter miljoner lägre än vad som rapporterades. Och jag säger det enbart för att det vore dåligt för vår industri om folk tror att det är här ribban ligger. Det vore hemskt, det skulle bli omöjligt att göra filmer, säger Clooney.
 
Filmstjärnan uttalade sig kring filmbranschens löner senast under sommaren 2023 då både skådespelare och manusförfattare gick ut i strejk. Då menade han att ”många har förlorat möjligheten att leva” på sina jobb, skriver Deadline.
 
Själv slipper nog Clooney att svälta, även utan de där 35 miljonerna extra på banken. Han sägs tjäna 15-20 miljoner dollar per film, ofta med en bonus baserad på filmens intäkter.
 
Samtidigt kommenterade han på det faktum att nya Apple-filmen ”Wolfs” går direkt till streaming, och inte upp på bio som det först var tänkt.
 
- Det är synd. Ja, vi ville att den skulle visas på bio. Vi hade några hinder på vägen, sånt händer. Hela industrin försöker hitta rätt väg efter COVID, säger han.
 
"Wolfs", med fattiglapparna Clooney och Pitt i huvudrollerna, släpps på Apple TV+ den 20 september.
| 2 september 2024 07:00 |