Film

Skribent

Viktor Eriksson

29 september 2024 | 11:30

Var det Donald Trumps fel att “Ghostbusters” från 2016 sågades?

Paul Feig säger själv att han inte tyckte det spelade någon roll att alla huvudkaraktärerna var kvinnor.
Regissören Paul Feig (“Bridesmaids”, “A Simple Favor”) berättar att han tycker att det var den dåvarande presidentkandidaten Donald Trump som skapade den starka negativa reaktionen mot “Ghostbusters” från 2016 genom att politisera filmen.
 
– Det politiska klimatet var riktigt konstigt då, när Hillary Clinton ville bli president 2016. Det var många snubbar som ville slåss. Jag fick massa skit på Twitter och när jag kollade var det var för några så var det så många som var Trump-supportrar, säger Paul Feig till The Guardian.
 
– Sen sa Trump själv att “De gör Indiana Jones utan Harrison Ford. Det kan du inte göra. Och nu gör de “Ghostbusters” med bara kvinnor. Vad är det som händer?” Alla blev fucking kannibaler. Det gjorde filmen till ett politiskt uttalande. Som om den sa att “Om du gillar kvinnor så kommer du se den här filmen, om du inte göra det så…” Jag tyckte själv inte att det spelade någon roll att alla huvudkaraktärerna var kvinnor, men folk tog med mycket av sitt eget emotionella bagage.
| 29 september 2024 11:30 |