Film

Skribent

Alexander Svensson

29 juli 2024 | 07:00

Gwyneth Paltrow förstår inte Robert Downey Jrs nya Marvelroll

"Är du en skurk nu?"
Gwyneth Paltrow var en av de första stora skådespelarna i MCU, och kan skryta med att ha varit med sen allra första början, i 2008 års "Iron Man". Hon spelade Pepper Potts, Tony Starks stora kärlek och (efter många om och men) hustru. 
 
Efter 2019 lämnade Robert Downey Jr som bekant Iron Man bakom sig, och Paltrows Potts har inte heller synts till sedan dess. Men under natten till söndagen så bekräftades det, till fansens stora förvåning, att Robert Downey Jr återvänder till Marvel. Han gör det dock inte som Tony Stark, utan som superskurken Victor von Doom. Det här är en sväng som Gwyneth Paltrow har svårt att hänga med i. I en kommentar till Downey Jrs Instagraminlägg om avslöjandet skriver hon:
 
 
"Jag förstår inte, är du en skurk nu?"
 
Även andra Marvelskådisar reagerar på Downeys skifte från superhjälte till superskurk. Jeremy Renner verkar vara lite mindre förvirrad än Paltrow och skriver "Bringing the DOOM!!!", medan Mark Ruffalo delat nyheten i ett Facebook-inlägg och skriver "Hey brat, green suits you!"
 
Robert Downey Jr gör debut som Doctor Doom i "Avengers: Doomsday" den 1 maj 2026 (såvida han inte har någon hemlig cameo inplanerad innan dess).
| 29 juli 2024 07:00 |