Film

Skribent

Alexander Svensson

29 juli 2024 | 06:00

Sista chansen: 2022 års coolaste actionfilm lämnar Netflix imorgon!

Ett actionpackat tåg lämnar streamingstationen...
"Bullet Train" är en sorts film Hollywood gör för sällan: en härlig premiss, grym rollista, snygg action och kreativ och självmedveten humor, allt utan någon som helst franchisekoppling. Brad Pitt spelar huvudrollen som Ladybug, en lönnmördare som börjat praktisera mindfulness och försöker undvika vapen. Han har vad han tror är ett enkelt uppdrag - norpa en väska på ett japanskt "bullet train" och gå av vid första bästa station. Men det visar sig snabbt att hela tåget är fullt med lönnmördare och andra mordiska galningar som alla har fuffens i kikaren.
 
Pitt är helcharmig i huvudrollen som Ladybug, och gör en avslappnad och knasigt sympatisk rolltolkning av sin ovanligt fredlige lönnmördare vars främsta ambition är att inte ha en onödigt strulig dag på jobbet. Han får fint stöd av en kanonensemble där bland annat Joey King, Hiroyuki Sanada och Brian Tyree Henry står för grymma insatser. Bäst är dock Aaron Taylor-Johnson, som stjäl varenda scen han har som den brittiske lönnmördaren Tangerine, och står några av filmens bästa ögonblick.
 
Brad Pitt i all ära, men Aaron Taylor-Johnson stjäl showen.
 
"Bullet Train" har dessutom en härligt egen stil, proppfylld med flashbacks, sidospår, vändningar och dramatiska entréer. Det blir möjligtvis något förvirrande för den som slötittar, men aldrig någonsin tråkigt. Fightkoreografin är dessutom utmärkt.
 
"Bullet Train" har hittills varit tillgänglig för streaming på Netflix, men tyvärr så lämnar den nu tjänsten. Idag, 29 juli, är sista dagen för "Bullet Train" på Netflix. Den går dock fortsättningsvis att hyra och köpa på exempelvis Viaplay och SF Anytime, och dyker förhoppningsvis upp på en ny streamingtjänst inom snar framtid.
 
| 29 juli 2024 06:00 |