Film

Skribent

Martin Persson

27 augusti 2024 | 15:15

Ett av monstren i ”Alien: Romulus” spelades av 231 cm lång snubbe - så här ser han ut

”Get away from her you… giant…”
Stora spoilers följer nedan för "Alien: Romulus"!
 
Sedan ”Aliens” hade premiär 1986 har det visat sig ett snyggt knep att avsluta filmernas klimax med någon slags ”sista boss” som är annorlunda, större och om möjligt än mer hotfull än de vanliga xenomorph-varelserna.
 
”Alien – Återuppstår” fick en slags människa-alien mutant, medan prequel-filmerna av Ridley Scott på olika sätt gav oss tidiga varianter av det kända monstret.
 
Fede Alvarez följer nu upp succétricket med att i slutet av sin nya film "Alien. Romulus" ge oss ännu en annorlunda utomjording. Denna gång tar sig facehuggern i en grotesk scen in i en gravid kvinnas livmoder och skapar på så vis en ny xenomorph som blir en jättelik och än mer osårbar slutboss för våra huvudkaraktärer.
 
Hur skapades då denna jättelika gestalt? Svaret är givetvis genom en massa specialeffekter, men själva kroppshyddan tillhör Robert Bobroczkyi, ett rumänskt basketproffs som är hela 231 meter lång!
 

Se inlägget från X nedan, där Robert och skapelsen bakom hans otäcka karaktär syns!
 

”Alien: Romulus” visas just nu på biografer över landet. Passa på nu på torsdag att se den för halva priset hos Filmstaden!
| 27 augusti 2024 15:15 |