Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 augusti 2024 | 19:30

Uppföljaren till "Alien: Romulus" kan dröja flera år

Regissören Fede Alvarez har redan idéer... men han föredrar att skynda långsamt.
”Alien: Romulus”-regissören Fede Alvarez klurar redan på idéer för nästa film i serien. Han och manuskollegan Rodo Sayagues har en bild av var uppföljaren kan ta de överlevande karaktärerna. Men han har inte bråttom att förverkliga sina planer.
 
- Jag kan definitivt pitcha en uppföljare. Vi brukar inte göra film med uppföljare i åtanke, vi ser inte filmer som franchiser, tentpoles och uppföljare. Det där är ett språk som jag bara har lärt mig av de senaste tio åren i Hollywood. För mig handlar det alltid om historien först, säger han till Hollywood Reporter.
 
- Men när vi var klara med filmen började vi tänka: ”Vad skulle kunna hända när de kommer fram till Yvaga? Är det en bra plats, eller blir det hemskt? Vi tror antagligen att det är en hemsk plats som de har fantiserat så mycket kring. Så givetvis började vi spåna på vad som kan hända där.
 
Idéerna finns, men det är upp till publiken att avgöra om de vill se mer.
 
- Min filosofi är att man aldrig ska göra en uppföljare inom två år. Man måste få lite distans. Publiken måste längta. Det gick sju år mellan ”Alien” och ”Aliens”. Men vi har definitivt idéer på var den borde ta vägen, berättar Alvarez.
 
Det återstår just nu att se om "Alien: Romulus" blir den biosuccé som krävs för att finansiera fler filmer. Och vill Walt Disney Studios då verkligen vänta i flera år? Eller kommer de överlåta uppföljaren till någon annan?

Mer "Alien" är på gång, redan 2025 faktiskt. Då kommer tv-serien "Alien: Earth" som du kan läsa mer om här...
| 21 augusti 2024 19:30 |