Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 juli 2024 | 16:00

Rykte: Harry Potter och Barbie kommer till populärt fightingspel

Enligt nya rykten blir trollkarlen Harry Potter och dockan Barbie spelbara karaktärer i spelet "MultiVersus".
För lite mer än en månad sedan släpptes fightingspelet "MultiVersus", där vi ser karaktärer ägda av Warner Bros som Snurre Sprätt, Arya Stark från "Game of Thrones" och Batman slåss mot varandra.
 
I min recension skrev jag att det är "ett ganska tajt, charmigt och lagom skojigt fightingspel" som "aldrig blir riktigt lika tajt som "Super Smash Bros".
 
 
Häromdagen fick vi veta att Cartoon Network-karaktären Samurai Jack och Beetlejuice från Tim Burton-filmen med samma namn från 1988 (som snart får en uppföljare) blir spelbara karaktärer. Nu ryktas det dock om några större namn som kan dyka upp i "MultiVersus".
 
Enligt folk som har gått igenom spelets data finns det nämligen prototyper av banor baserade på "Barbie" och Harry Potter-franchisen, som kan betyda att de två enormt populära karaktärerna kan dyka upp i spelet i framtiden.
 
 
Karaktärer från filmerna om Harry Potter var med i tidiga designdokument för spelet och med tanke på hur framgångsrikt "Hogwarts Legacy" är (sålts i 24 miljoner exemplar) låter det verkligen inte orimligt.
 
Det har även gått väldigt bra för filmen "Barbie" från 2023, som bland fick 8 Oscarsnomineringar och drog in över 1 miljard dollar på biointäkter.
| 24 juli 2024 16:00 |