Film

Skribent

Viktor Eriksson

19 september 2024 | 15:00

“Harry Potter”-regissören: Valet av barnskådespelare formades av Macaulay Culkins öde

“Det var lika viktigt att välja föräldrarna som att välja barnen.”
I den nya dokumentären “Child Star” berättar “Harry Potter”-regissören Chris Columbus att han hade lärt sig ett och annat gällande att välja barnskådespelare efter sitt arbete med “Ensam Hemma” och Macaulay Culkin.
 
– Vi spelade in “Ensam Hemma” där ingen riktigt brydde sig, men under ett års tid blev Macaulay Culkin en stor stjärna och det var oväntat, säger Chris Columbus i dokumentären skriver Variety.
 
– Det var inte som med “Harry Potter” där du visste att det här förmodligen kommer att bli otroligt framgångsrikt.
 
Chris Columbus säger att han vid inspelningen av “Ensam Hemma” inte visste om att Macauley Culkin hade det väldigt jobbigt hemma. Macaulay Culkin själv har senare i livet berättat att han blev både fysiskt och mentalt misshandlad hemma.
 
– Jag kommer från en arbetarklassfamilj och jag har sett det ett par gånger med barn, när de kommer från en arbetarklassfamilj och plötsligt blir familjens huvudsakliga inkomstkälla, säger Chris Columbus i dokumentären.
 
– Plötsligt insåg jag att föräldrarna måste vara en stor del av processen. Jag kan inte låta en skådespelare återvända hem till en problematisk miljö för en films skull. Det är det inte värt. Det var lika viktigt att välja föräldrarna som att välja barnen.
| 19 september 2024 15:00 |