Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 september 2024 | 18:00

Hyllade "Horizon Zero Dawn" får ny version med bättre grafik

Besegra robotdjur som hjältinnan Aloy i 4K den 31 oktober.
2017 släpptes spelet "Horizon Zero Dawn" till Playstation 4, utvecklat av "Killzone"-utvecklarna Guerilla Games.
 
Här följer vi hjältinnan Aloy som ger sig ut på ett äventyr i en postapokalyptisk framtid där naturen har tagit över – samtidigt som elaka robotdjur härjar runt.
 
Spelet blev väldigt hyllat för sin vackra grafik, spännande berättelse och färgglada öppna värld. När det begav sig utsåg vi det till ett av årets bästa spel.
 
Sedan dess har "Horizon Zero Dawn" hunnit sälja i över 24 miljoner exemplar och fått uppföljaren "Horizon Forbidden West".
 
Nu har Sony avslöjat att en ny version kommer till både Playstation 5 och PC, kallad "Horizon Zero Dawn Remastered", som bjuder på 4K-grafik och andra grafiska förbättringar som gör det mer likt sin uppföljare. Dessutom ska över 10 timmar dialog ha spelats om på nytt.
 
Äger du redan spelet på PS4 eller PC kostar det 10 dollar att uppgradera till den nya versionen. Du kan även använda dina sparfiler med remastern, som släpps den 31 oktober.
 
Sony har tidigare släppt nyversioner av relativt nya spel, som "The Last of Us Part 1" eller "The Last of Us Part II Remastered". 
 
Det har funnits planer på att göra "Horizon Zero Dawn" till Netflix-serie, men då showrunnern Steve Blackman ("The Umbrella Academy") ska ha anklagats för "toxiskt och manipulativt beteende, samt mobbning" är det oklart om den blir av.
 
| 25 september 2024 18:00 |